Παγκράτι – Ζαβός : «Μάχη μέχρι τέλους»

Το Παγκράτι επιστρέφει στο κλειστό του Μετς, έχοντας νωρίτερα δώσει τρία παιχνίδια στου Στρέφη.

Από αυτά, κατάφερε να επικρατήσει σε παιχνίδια που είχαν το «πρέπει» των Εθνικού και Ηλυσιακού, με τον προπονητής των «ροσονέρι», Αλέξανδρο Ζαβό, σε δηλώσεις του στο EOK WEB Radio να αναφέρεται στη «μάχη» που θα γίνει ως το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη (73-72) επί του Ηλυσιακού: «Ήταν ένα “πρέπει” για ‘μας, γιατί ήταν ένα ακόμη παιχνίδι που το παίξαμε ουσιαστικά μακριά απ’ το “Μετς” και έπρεπε να το πάρουμε για ν’ “ανασάνουμε” λίγο βαθμολογικά. Το πήραμε εν τέλει έστω και δύσκολα. Θα μπορούσαμε να το είχαμε πάρει πιο εύκολα το παιχνίδι, αλλά “κολλήσαμε” στο 2ο ημίχρονο με τη ζώνη που μας έπαιξε ο Ηλυσιακός κι έτσι δυσκόλεψαν τα πράγματα. Τέλος καλό, όλα καλά όμως».

Για τη φετινή πορεία του Παγκρατίου: «Η ομάδα ξεκίνησε με 4-0 νίκες, είχε μια εντυπωσιακή αρχή στο πρωτάθλημα. Μετά ήρθαν 6 σερί ήττες, ένα πολύ μεγάλο run για ένα τόσο μικρό πρωτάθλημα. Εκεί το Παγκράτι αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή στον προπονητή, όπου έφυγε ο Γιάννης (σ.σ. Γιαννόπουλος) και ήρθα εγώ στη θέση του. Απ’ το 4-6 βρισκόμαστε τώρα στο 9-9. Εκτός από ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να το είχαμε παίξει καλύτερα, νομίζω ότι έχουμε κάνει τις νίκες που πρέπει. Από θέμα βαθμολογικό δεν είμαστε άσχημα. Η απώλεια του Φάνη (σ.σ. Κουμπούρα) είναι πολύ σημαντική, δεν έχουμε καταφέρει να καλύψουμε το κενό του στο 100%, αλλά παρ’ όλα αυτά και ο Αγγέλου και ο Κάδρας έχουν προσαρμοστεί στην ομάδα και δίνουν πράγματα στις νίκες μας. Θα ‘ναι “μάχη” μέχρι τέλους. Ελπίζουμε να ‘χουμε υγεία και να πάρουμε τ’ αποτελέσματα που θέλουμε, ώστε να μπορέσει το Παγκράτι να “πατήσει” όσο καλύτερα γίνεται τη φετινή σεζόν».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής: «Είναι πρώτη φορά που γίνεται αυτό, με τόσες λίγες ομάδες το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Όταν υπάρχουν πάνω-κάτω ισοδύναμες ομάδες και με μία νίκη ανεβαίνεις ή πέφτεις βαθμολογικά, είναι λίγο περίεργο, γιατί όποια νίκη ή ήττα κάνεις «γράφει». Δε μπορείς στην οικονομία του πρωταθλήματος να στηριχτείς σ’ έναν καλό μήνα που θα κάνεις. Θα πρέπει να πάρεις τα παιχνίδια που είναι «πρέπει», ώστε να μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου».

photo : Δημήτρης Τρασάνης

Read MoreΠηγή: Basketa.gr