Εργαλείο επένδυσης στην ποιοτική δημοσιογραφία από την GroupM

H GroupM λανσάρει ένα νέο εργαλείο-πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τους πελάτες της να μεταφέρουν τον προϋπολογισμό που κατευθύνεται στα ΜΜΕ σε ελεγμένους εκδότες με ποιοτικό περιεχόμενο.

Η πρωτοβουλία «Back to News» υποστηρίζεται μέσω της συνεργασίας με τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Internews, ο οποίος χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση και ελεγκτές για να αξιολογήσει ειδησεογραφικούς ιστότοπους σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τη δημοσιογραφική ποιότητα και ακεραιότητα.

Η συνεργασία με την GroupM συνδέεται με τη μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία «Ads for News», η οποία βοηθά τα brands να προσεγγίσουν αναγνώστες ειδήσεων σε περισσότερους από 10.000 αξιόπιστους ιστότοπους σε περισσότερες από 50 χώρες, αξιολογώντας τους εκδότες με διάφορα κριτήρια.

Το εργαλείο είναι, επί του παρόντος, διαθέσιμο σε οκτώ αγορές στην Ευρώπη και την Ασία με στόχο να είναι διαθέσιμες οι λίστες για 60 αγορές μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του GroupM των ΗΠΑ που αρνήθηκε να κατονομάσει ποιοι πελάτες χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή το εργαλείο. Το Back to News αποτελεί μέρος των «Υπεύθυνων Επενδύσεων» του GroupM, οι οποίες ξεκίνησαν το 2021.

(Πηγή: Campaign)

Read MoreΠηγή: marketingweek.gr