Αχαΐα: Μετ’ εμποδίων από σήμερα οι δίκες στο Αίγιο

Μετ΄εμποδίων θα γίνονται από σήμερα Τετάρτη 1/03/2023 και για αρκετό χρονικό διάστημα οι δίκες στο Αίγιο, καθώς και όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στο Πρωτοδικείο, λόγω των κινητοποιήσεων διαρκείας που ξεκινούν οι Δικαστικοί Υπάλληλοι.

Ο σύλλογος, με πράξη της Γενικής Συνέλευσης, ανακοίνωσε ότι ξεκινά μέχρι και τις 10 Μαρτίου καθημερινές διακοπές εργασιών διάρκειας 3 ωρών, από όλα τα ακροατήρια και από τα γραφεία. Η διακοπή θα γίνεται καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, όπως δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ο πρόεδρός του, Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλόπουλος, οπότε και θα ληφθεί νέα απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων ή όχι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι διακοπές εργασιών μπορούν να γίνονται καθημερινά μέχρι και την ημερομηνία προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών, που εκτιμάται ότι θα γίνουν στις 9 Απριλίου. Οπότε γίνεται κατανοητό ότι οι διαδικασίες στο Πρωτοδικείου Αιγίου, θα γίνονται στο εξής μετ΄εμποδίων και με μεγάλες καθυστερήσεις.

Ο πρόεδρος του συλλόγου τόνισε ότι η κινητοποίηση πραγματοποιείται για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στο Πρωτοδικείο. «Η εικόνα της υπηρεσίας είναι τραγική, ως προς την επάρκεια προσωπικού» είπε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος και εξήγησε ότι η υπηρεσία προσπαθεί να λειτουργήσει με κενό το 60% των οργανικών θέσεων. Συγκεκριμένα, από τις 14 προβλεπόμενες θέσεις, έχουν απομείνει μόλις 6 δικαστικοί υπάλληλοι με δύο εξ αυτών, να εκτελούν χρέη γραμματέα στα ακροατήρια του δικαστηρίου, όποτε γίνονται δίκες.

Οπως εξήγησε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, το πρόβλημα εντάθηκε περισσότερο, μετά την αποχώρηση αρκετών υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης. Επρόκειτο για την αρχική «φουρνιά» υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί το 1985 – 87 και στα τέλη του περασμένου χρόνου αποχώρησαν από την υπηρεσία.

Οι ελλείψεις που ανέφερε ο πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων έχουν προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες στην υπηρεσία του Πρωτοδικείου. Για παράδειγμα, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ανέφερε ότι ο χρόνος έκδοσης πιστοποιητικού φερεγγυότητας για επιχείρηση, από 3 ημέρες έχει επεκταθεί σε 20 ημέρες.

Read MoreΠηγή: ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ – Pelop.gr