Δίκη Πισπιρίγκου: Ο Κούγιας «καρφώνει» Πατρινό δικηγόρο!

Ολα τα είχε η χθεσινή δίκη για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τον δικηγόρο της, Αλέξη Κούγια να καταγγέλλει τον δικηγόρο Πατρών, Δημήτρη Καράμπελα, και παιδίατρο να καταθέτει όσα γνωρίζει για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου της κόρης της Τζωρτρζίνας.

Ο Θανάσης Φίλιας, γιατρός του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, ανέφερε πως εξέτασε την 9χρονη, ωστόσο δεν προέκυψε τίποτα! «Της έκανα πλήρη εξέταση, κοιλιά, εξανθήματα αν υπάρχουν, πήρα ιστορικό. Δεν παρουσιάστηκε κάτι» και τόνισε πως μίλησε και με τη μητέρα του παιδιού, η οποία τότε του είπε ότι, ενώ κοιμόταν παρουσίασε κινήσεις άκρων, είχαν μελανιάσει ελαφρώς τα χείλη της, κάτι που κράτησε περίπου 5 λεπτά.

Κατέθεσε ακόμα πως η μητέρα τους είπε ότι υπήρχε και δεύτερο παρόμοιο επεισόδιο, διαρκείας 2 δευτερολέπτων. «Την ώρα του ύπνου, μας είπε ότι αντιλήφθηκε το επεισόδιο» και συζήτησαν να γίνει μικροβιολογική και καρδιολογική εκτίμηση, αλλά και μαγνητική εγκεφάλου, γι΄ αυτό και μίλησε με την κ. Καρατζά (παιδοκαρδιολόγο) και έκλεισε ραντεβού για την επόμενη το πρωί, ενώ ενημέρωσε τη μητέρα, που τους είπε ότι την είχε δει πριν κάποιες ημέρες, όταν την έστειλε η παιδίατρος. Και τις επόμενες ημέρες, όπως είπε ο κ. Φίλιας, είδε την 9χρονη Τζωρτζίνα, καθώς ήταν στην Ομάδα Ιατρών που έκανε επίσκεψη στο παιδί και κατέληξε ότι μπορεί να πάει στο σπίτι!

Στη συνέχεια, όμως, ένας νοσηλευτής ανέφερε πως η μητέρα του είπε πως το παιδί είχε κάνει εμετό. Πήγαν δυο άλλοι γιατροί να δουν και έμαθε ότι αποφασίστηκε να μείνει μέσα για παρακολούθηση. Ο μάρτυρας εξέτασε τη μικρή το επόμενο πρωί, όπου το βρήκε ξαπλωμένο να παίζει με ένα τάμπλετ. «Είχα ενημερωθεί για κοιλιακό άλγος και εμετό. Δεν βρήκα κάτι, αλλά είχε κανονιστεί υπέρηχος κοιλιάς. Ρώτησα το παιδί αν θέλει να φάει και απάντησα θετικά. Κάναμε τον υπέρηχο και δε βρέθηκε κάτι, παρά μόνο ένα μη ειδικό εύρημα που συναντώνται συχνά σε παιδιά που περνούν μια ιωσούλα με κοιλιακό άλγος», είπε. Εξέτασε το παιδί και το απόγευμα και το βρήκε σε καλή κατάσταση. «Ηταν μια χαρά, είχε φάει ελαφρά. Κατά τις 10 το βράδυ με ενημέρωσαν ότι το παιδί ενώ κοιμόταν, ξύπνησε και παρουσίασε κοιλιακό άλγος με τάση για εμετό και βήχα. Είχε πτώση οξυγόνου. Του έβαλαν και ανέβηκε αμέσως στο 98%, της έκαναν ένα κύκλο με εισπνεόμενα και έφυγε και ο βήχας. Ζήτησα να γίνει ακτινογραφία θώρακος. Ακροαστικά δεν είχε. Δώσαμε αντιβίωση γιατί σκέφτηκα, ήταν κάποια εισρόφηση», εξήγησε.

Η δίκη συνεχίζεται την προσεχή Δευτέρα.

Ο Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε τους δικηγόρους τού εν διαστάσει συζύγου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνου Δασκαλάκη, και προσωπικά τον ίδιο, δηλώνοντας πως «διανέμουν υλικό από την δικογραφία, όπως τα sms που έδωσαν σε κάποιους δημοσιογράφους»!

Ο κ. Κούγιας «δείχνει» και τον Πατρινό δικηγόρο του, Δημήτρη Καράμπελα, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.

Αίσθηση προκάλεσε, ακόμη, η δήλωση του νομικού υπερασπιστή της κατηγορουμένης ότι δύο Πατρινές γιατρίνες εξέθεσαν την ανάκριση. Είπε συγκεκριμένα: «Είμαι σίγουρος ότι η διαρροή έχει γίνει από τους δικηγόρους του κ. Δασκαλάκη. Ο,τι έχει διαρρεύσει, είναι από την δικογραφία και τιμωρείται. Ο, τι έγινε με τους δικηγόρους που πρότειναν κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές συνεχίζεται.

Η παρανομία θα σταματήσει και θα το ζητήσουμε από την Πρόεδρο, ενώ θα καταγγείλουμε και πρόσωπα. Δεν μπορεί να γίνονται δύο παράλληλες δίκες. Μία στο Δικαστήριο και μία από τηλεοπτικές εκπομπές. Και να δηλητηριάζεται η κοινωνία» .

Για τις δύο ιατρούς από την Πάτρα, τις κκ Ηλιοπούλου και Γράψα, οι οποίες αποκάλυψαν πως οι ερωτήσεις στην ανάκριση ήταν στοχευμένες κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ. Κούγιας ανακοίνωσε πως θα θέσει ακόμη και θέμα παραίτησής του αν το Δικαστήριο δεν λάβει θέση!

Read MoreΠηγή: ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ – Pelop.gr