Εκτός «τροχιάς» και ο Προαστιακός της Πάτρας

Σε 24ωρη απεργία, προχωρούν σήμερα Πέμπτη 2/03/2023 οι σιδηδρομικοί ζητώντας τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να μην συμβεί ξανά κανένα δυστύχημα.

Κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και φυσικά δεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο του Προαστιακού της Πάτρας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ως και οι διοικήσεις του συνόλου των πρωτοβαθμίων σωματείων που λειτουργούν στον ελληνικό σιδηρόδρομο, σε έκτακτη συνεδρίασή τους που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισαν ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για το σύνολο του προσωπικού που απασχολείται σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες.

«Σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχότερη»

«Η απαξίωση που διαχρονικά επέδειξαν οι κυβερνήσεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα των Τεμπών. Δυστυχώς τα πάγια αιτήματά μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, αλλά κυρίως εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας, πετιούνται μόνιμα στον κάλαθο των αχρήστων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣ.

«Σήμερα η σιδηροδρομική οικογένεια είναι φτωχότερη. Σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχότερη. Η επόμενη μέρα είναι ημέρα περισυλλογής και θρήνου για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας» καταλήγει η ΠΟΣ στην ανακοίνωσή της.

The post Εκτός «τροχιάς» και ο Προαστιακός της Πάτρας appeared first on Flamis.gr.

Read MoreΠηγή: Τοπικές Ειδήσεις – Flamis.gr