Ηλεία: Μελέτη ανασύστασης των πυρόπληκτων περιοχών – Σύσκεψη την Πέμπτη στην Αρχαία Ολυμπία

Αναλυτική ενημέρωση επί του περιεχομένου της μελέτης του ερευνητικού οργανισμού «Διανέοσις», που αφορά στην ανασύσταση της Ηλείας, θα έχουν Περιφέρεια, δήμαρχοι και ΕΒΕ Ηλείας.

Η κλειστή σύσκεψη θα γίνει στο δημαρχείο της Ολυμπίας την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, παρουσία του υφυπουργού στο πρωθυπουργό, Χρήστου Τριαντόπουλου. Παρόντα στη συνάντηση θα είναι και μέλη της κυβερνητικής υποεπιτροπής, η οποία απαρτίζεται από γενικούς γραμματείς των υπουργείων, των οποίων ο ρόλος είναι η παροχή στοχευμένης υποστήριξης των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ο γενικός διευθυντής της «Διανέοσις», Διονύσης Νικολάου, χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή ως ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και παρουσίασης πρακτικών θεμάτων εφαρμογής και υποστήριξης, ώστε να υπάρξει από κοινού προσδιορισμός των διαδικασιών που μεγιστοποιούν το αποτέλεσμα.

Χαρακτήρισε δε, το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κρίσιμο και καταλυτικό καθ’ όλη την αναπτυξιακή πορεία, την εφαρμογή, δηλαδή, της μελέτης. Παρόντες στη συνάντηση θα είναι, επίσης,  ο επιστημονικός υπεύθυνος – καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος,  και στελέχη του ερευνητικού οργανισμού.

Read MoreΠηγή: ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ – Pelop.gr