Πάτρα: «Πράσινο φως» για το νέο ΙΚΕΑ

Πράσινο φως για το νέο εμπορικό πάρκο του ΙΚΕΑ στην Πάτρα δόθηκε πριν από λίγες ημέρες από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την επένδυση και άνοιξε τον δρόμο για την αδειοδοτική διαδικασία και την έναρξη της κατασκευής.

Το ακίνητο – φιλέτο που στέγαζε την πρώην ΑΒΕΞ, στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων, απέναντι από το νέο λιμάνι της πόλης, αποκτήθηκε από την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Polikenco, που αποτελείται κατά 50% από τη θυγατρική της Ολλανδικής Ten Brinke στην Ελλάδα και κατά 50% από την Trade Estates του Ομίλου Φουρλή.

Η έκταση του ακινήτου (και η ωφέλιμη επιφάνεια για κατασκευή) δεν επέτρεπε την κατασκευή εμπορικού κέντρου (mall), οπότε προκρίθηκε η δημιουργία ενός εμπορικού πάρκου που θα αναπτυχθεί σε χώρους 20.000 τμ εκ των οποίων η εκμισθώσιμη επιφάνεια θα είναι 13.900 τμ. Θα περιλαμβάνει ένα μεσαίου μεγέθους κατάστημα ΙΚΕΑ και ακόμη 4 καταστήματα. Το ύψος της επένδυσης για το εμπορικό πάρκο στην Πάτρα υπολογίζεται σε περίπου 20 εκ. ευρώ.

Το υπό εξέταση συγκρότημα χωρίζεται σε δύο ισόγεια κτίρια καταστημάτων με ενοποιημένα υπόγεια και ένα τρίτο μικρότερο όγκο ανάμεσά τους. Επίσης, θα διαμορφωθούν και 361 θέσεις στάθμευσης επιβατικών οχημάτων. Ο κύριος χώρος στάθμευσης θα βρίσκεται στο δώμα των δύο κτιρίων που ενοποιούνται με περάσματα πεζών και τροχοφόρων, δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα οροφή της στοάς, με μεγάλα ανοίγματα καλυμμένα με ημιδιάφανες ελαφρές κατασκευές και φωτοβολταϊκές διατάξεις.

Ο υπόλοιπος ακάλυπτος χώρος περιλαμβάνει ράμπα ανόδου – καθόδου προς τον κυρίως χώρο στάθμευσης του δώματος, δρόμους κυκλοφορίας, αποβάθρες φορτοεκφόρτωσης, φυτεμένες επιφάνειες, επιπλέον θέσεις στάθμευσης.

Read MoreΠηγή: ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ – Pelop.gr