Πατρινό Καρναβάλι: Το ρεκόρ του 2003 έπιασε το ΚΤΕΛ – Σημαντική αύξηση στις διελεύσεις οχημάτων από τα διόδια του Ρίου

Πάνω από 400 δρομολόγια προς Αθήνα, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, το διήμερο Καθαράς Δευτέρας και χθες, για να επιστρέψει στους τόπους προέλευσης περί τις 20.000 επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού.

ΤΩΝ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο αριθμός είναι πράγματι εντυπωσιακός και αντικατοπτρίζει, ως ένα βαθμό, το μέγεθος της επισκεψιμότητας που είχε φέτος η Πάτρα, με το πιο σημαντικό ότι όλος αυτός ο κόσμος γύρισε στις εστίες του χωρίς σοβαρά μεταφορικά προβλήματα.

Το μέλος της Διοίκησης του ΚΤΕΛ, Ηλίας Οικονομόπουλος, αποκάλυψε στην «Πελοπόννησο» ότι ο φετινός συνολικός αριθμός των επισκεπτών ήταν ανάλογος του 2003 (!), όταν και τότε είχε σημειωθεί ρεκόρ!

Στον Σταθμό των λεωφορείων, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, τα πούλμαν άρχισαν να σχηματίζουν «ουρά», μέχρι να επιβιβάσουν τους πρώτους επισκέπτες, αποχαιρετώντας την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού.

Συνολικά, εκτιμάται πως έγιναν πάνω από 400 δρομολόγια υπεραστικών λεωφορείων, τα οποία για να καλυφθούν επιστρατεύθηκαν όχι μόνο όλα τα οχήματα του υπεραστικού ΚΤΕΛ, αλλά και λεωφορεία από όμορους νομούς καθώς και τουριστικά λεωφορεία ιδιωτών.

Ακρως αποκαλυπτική ήταν η εικόνα του περασμένου Σαββάτου, από την πύλη 7 του παλιού λιμανιού της Πάτρας, πλάι στο Θεατράκι. Δεκάδες παρκαρισμένα πούλμαν, που αποτέλεσαν τον στόλο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας που «κουβάλησε» χιλιάδες κόσμο στην Πάτρα για το Καρναβάλι. Ηταν πούλμαν του ΚΤΕΛ Αχαΐας, πούλμαν από άλλα ΚΤΕΛ της Ελλάδας και πούλμαν που ενοικιάστηκαν από το ΚΤΕΛ Αχαΐας για να εξυπηρετηθεί τόσος κόσμος. Πάρκαραν εκεί, περιμένοντας να γίνει η εκκίνηση για το ταξίδι της επιστροφής.

230 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ-7.000 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Καθαρά Δευτέρα ήταν η πιο δύσκολη μέρα για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, αλλά όλα κύλισαν ομαλά και κανείς επιβάτης δεν έμεινε χωρίς να ταξιδέψει. Από τα ξημερώματα και μέχρι τα μεσάνυχτα, αναχώρησαν 230 λεωφορεία για την Αθήνα και άλλα 80 για Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λαμία, Γιάννενα και Καλαμάτα.

Τα δρομολόγια συνεχίστηκαν και χθες, αλλά σαφώς πιο μειωμένα,για να αναχωρήσουν και οι τελευταίοι επισκέπτες του Καρναβαλιού. Συγκεκριμένα, την Τρίτη έγιναν άλλα 80 δρομολόγια για Αθήνα και 25 για Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο φαίνεται ότι φέτος ο θεσμός κέρδισε υποστηρικτές από μέρη, που τα παλιότερα χρόνια, δεν υπήρχαν πολλές αφίξεις. Συγκεκριμένα, το εντυπωσιακό είναι ότι στην Πάτρα έφτασαν πολλοί ταξιδιώτες από τη Θεσσαλονίκη, περίπου 7.000, έναντι 2.000 ατόμων περίπου

Αύξηση 5% στις διελεύσεις στα διόδια του Ρίου κατά την επιστροφή

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η επιστροφή των εξοδούχων του τριημέρου της Αποκριάς. Η μαζική «φυγή» για τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Κορίνθου, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας με το κύμα των εκδρομέων να κορυφώνεται τις απογευματινές ώρες.

Από το σταθμό των διοδίων στο Ρίο με κατεύθυνση την Αθήνα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ολυμπίας Οδού που έχει στη διάθεση της η «Π», οι συνολικές διελεύσεις των οχημάτων ανήλθαν στις 19.600, καταγράφοντας αύξηση 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο ου 2019, οπότε δεν υπήρχαν οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια του τριημέρου, από την Παρασκευή 24 μέχρι και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου από τα διόδια του Ρίου, με κατεύθυνση την Πάτρα, πέρασαν συνολικά περί τα 42.000 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 11%, από το 2019. Για το ίδιο χρονικό διάστημα. Το ίδιο χρονικό διάστημα από τα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», κινήθηκαν περίπου 15.000 οχήματα, στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ρίο, ενώ μέχρι τις 6 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας είχαν περάσει 12.500 οχήματα.

 

 

Read MoreΠηγή: ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ – Pelop.gr