Σπύρος Μυλωνάς: H Κάτω Αχαΐα αποκτά τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης πόλης

Με τη σκέψη στραμμένη στους νεκρούς της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς την παρουσίαση της 2ης φάσης της Αστικής Ανάπλασης στην Κάτω Αχαΐας.

«Για όλη τη χώρα, για όλους μας, είναι μια ημέρα πένθους. Μια ημέρα που εμείς εδώ, με τη σκέψη στραμμένη στα θύματα της τραγωδίας, ξεκινάμε μια σημαντική προσπάθεια για την πόλη μας» τόνισε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Στην παρουσίαση που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στην κατάμεστη αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» παρέστησαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση ο βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο αρχιερατικός επίτροπος Δύμης πατέρας Απόστολος Δημητρόπουλος αλλά και ο τ. Δήμαρχος Χρ. Νικολάου.

Στη βασική του παρουσίαση ο Σπύρος Μυλωνάς περιέγραψε τις αναπλάσεις της Κάτω Αχαΐας ως μείζον έργο αφού «ο κάθε Δήμος ξεκινάει από την πρωτεύουσά του». Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι οι αστικές αναπλάσεις στην Κάτω Αχαΐα είναι μια προσπάθεια που ξεκινάει από τέλη της δεκαετίας του 2000 κάνοντας ονομαστική μνεία στους προκατόχους του Διονύση Γκοτσούλια, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Νικολάου, σημειώνοντας ιδιαίτερα τη συμβολή του τελευταίου στην προετοιμασία της 2ης ανάπλασης.

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε μια σειρά επικείμενων έργων στην Κάτω Αχαΐα που κυριολεκτικά θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης, έργα για τα οποία ζήτησε τη συμπαράσταση όλων των τοπικών φορέων και των δημοτών.

Στη συνέχεια ο Σπύρος Μυλωνάς υπέγραψε τη σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο, εκπρόσωπο της εταιρείας «Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ» Γιώργο Μαρκογιαννάκη και στη συνέχεια παρουσίασε τα έργα που πρόκειται να αναπτυχθούν.

«Η Κάτω Αχαΐα, ένα παλιό κεφαλοχώρι, αναπτύσσεται, μεγαλώνει και αποκτά χαρακτηριστικά σύγχρονης πόλης, υπογράμμισε ο Δήμαρχος που στη συνέχεια παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της Ανάπλασης που ξεκινάει.

Οι παρεμβάσεις θα σημειωθούν σε τμήματα των κύριων οδών Αποστόλου Ανδρέου, Αράξου, Φλέμινγκ, Παλαιών Πατρών Γερμανού, και Πατρών – Πύργου, καθώς και συμπληρωματικά σε τμήματα που συνδέουν τις οδούς αυτές, µε τα διαμορφωμένα τμήματα από την 1η φάση της Ανάπλασης.

Τα έργα θα διαρκέσουν, σύμφωνα με τη σύμβαση, 12 μήνες και το κόστος τους ανέρχεται στα 1,3 εκατ. ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ». Το συνολικό µμήκος των οδών οι οποίες διαμορφώνονται κατά την δεύτερη φάση ανάπλασης είναι 1.210 μέτρα περίπου και οι επιφάνειες που διαμορφώνονται είναι συνολικά 13.150 τετραγωνικά μέτρα και έχουν ως εξής:

Πεζοδρόμια – πεζόδρομοι που διαμορφώνονται και επιστρώνονται. Συνολική επιφάνεια : 6.540 τετραγωνικά μέτρα (συµπεριλαµβανοµένης της δενδροστοιχίας).
Χώροι στάθμευσης, στάσης αυτοκινήτων και λεωφορείων. Συνολική επιφάνεια : 1.260 τετραγωνικά μέτρα (συµπεριλαµβανοµένων των χώρων φύτευσης).
Οδοί που ασφαλτοστρώνονται. Συνολική επιφάνεια : 5.350 τετραγωνικών μέτρων (συµπεριλαµβανοµένων των ρείθρων).
Τέλος θα πεζοδρομηθεί η οδός 25ης  Μαρτίου που συνδέει τις πλατείες Παπαγιαννοπούλου και Δημοκρατίας ώστε να προκύψει μια ενιαία λειτουργική ενότητα.

The post Σπύρος Μυλωνάς: H Κάτω Αχαΐα αποκτά τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης πόλης appeared first on Flamis.gr.

Read MoreΠηγή: Τοπικές Ειδήσεις – Flamis.gr