Φοιτητής σώθηκε από θαύμα – Άλλαξε βαγόνι λίγα λεπτά πριν τη σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα

Ένας Χανιώτης φοιτητής βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης (1/3).

Ο 20χρονος Παντελής ήταν επιβάτης του τρίτου βαγονιού και όπως τόνισε στο flashnews πέντε λεπτά πριν γίνει η μοιραία σύγκρουση, ήταν στο πρώτο βαγόνι όπου υπάρχει το κυλικείο. «Μίλησα για λίγη ώρα με την ταμία, χαιρετηθήκαμε και έφυγα», τονίζει ο φοιτητής.

Ο φοιτητής επέστρεψε στο τρίτο βαγόνι και πήγε στη θέση του όπου για καλή του τύχη, δεν κάθονταν δίπλα του άλλος επιβάτης. Όταν έγινε η σύγκρουση, εκείνος ήταν ξαπλωμένος, φορώντας μπουφάν, κουκούλα και ακουστικά και εφόσον ήταν σε τέτοια θέση δεν εκτοξεύθηκε την ώρα της σύγκρουσης.

«Εκεί που ήμουν ξαπλωμένος στο κάθισμα, ξαφνικά άρχισε η ανατάραξη. Ο οδηγός πάτησε φρένα και έβγαιναν σπίθες. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα νιώσαμε να φεύγει το τρένο από τις ράγες! Πέφτω στα καθίσματα. Αυτά ευτυχώς με απορρόφησαν καθώς δεν υπήρχαν άτομα. Το τρένο πήγε εκτός και ξαφνικά ακούστηκε ένα μπαμ. Εκεί το τρένο σταμάτησε» περιγράφει τη συγκλονιστική στιγμή ο Παντελής και συνεχίζει: «Έμπαιναν καπνοί! Μονο γκρι χρώμα έβλεπα. Έβλεπα κόσμο τραυματισμένο να κλαίει. Ήμουν τυχερός γιατί καθόμουν στην αριστερή πλευρά και δεν έπεσαν πάνω μου πράγματα.

Για τη στιγμή που αυτός και άλλοι επιβάτες έψαχναν μια έξοδο για να βγουν από το βαγόνι τόνισε ότι: «Δεν άνοιγαν οι πόρτες! Βρήκα ένα παράθυρο με σπασμένο το τζάμι. Ήταν ολότελα σπασμένο. Φώναξα και άλλους για να βγούμε από κει. Ήταν όμως μεγάλο το ύψος. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Πηδήξαμε έξω να σωθούμε. Βγαίνοντας είδα μια γυναίκα ακρωτηριασμένη. Σοκ!».

Μετά από λίγη ώρα ήρθαν τα σωστικά συνεργεία. Ο ίδιος νιώθει τυχερός που βγήκε ζωντανός μόνο με χτυπήματα στα πόδια και γρατζουνιές στο πρόσωπο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Read MoreΠηγή: e-thessalia.gr