Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στο ΑΤ Λάρισας ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ μετά το τραγικό δυστύχημα – 9 υπάλληλοι του ΟΣΕ μεταξύ των νεκρών

32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 85 να έχουν τραυματιστεί στην μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη Λάρισας χθες το βράδυ της Τρίτης μετά τις 11 μ.μ. λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα.

Τα αίτια του δυστυχήματος είναι προς το παρόν άγνωστα ωστόσο εικάζεται πως οφείλεται σε λανθασμένη διαχείριση της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών στον κόμβο της Λάρισας, καθώς τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ μετά τον σταθμό της Λάρισας, η επιβατική αμαξοστοιχία αντί να παραμείνει στην άνοδο μπήκε στην κάθοδο με αποτέλεσμα να βρεθεί στην ίδια γραμμή με το ίδιο τρένο με αποτέλεσμα τη σφοδρή σύγκρουση.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Στο τμήμα βρίσκονται και ο κλειδούχος του σταθμού, αλλά και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train, με τους τρεις τους να εξετάζονται προανακριτικά.

Οι εννέα υπάλληλοι του ΟΣΕ που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία μεταξύ των οποίων και οι μηχανοδηγοί είναι όλοι νεκροί.

Read MoreΠηγή: ONLARISSA.GR ενημέρωση, ειδήσεις, νέα για Λάρισα. Θεσσαλία, Κόσμο, Αθλητισμό