ΗΠΑ: Σε υψηλό δύο ετών οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας, ενώ οι συνεχιζόμενες αιτήσεις σκαρφάλωσαν σε υψηλό δύο ετών σε μία ένδειξη ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ έχει αρχίσει να κλυδωνίζεται μετά τις ισχυρές επιδόσεις των προηγούμενων μηνών.

Περισσότερα

Πρόεδρος Microsoft: Δεν υπάρχει πιθανότητα ανάπτυξης Υπερευφυούς Τεχνητής Νοημοσύνης εντός των επομένων 12 μηνών

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, υπάρχει πιθανότητα ο ιδρυτής της OpenAI Σαμ Αλτμαν να απολύθηκε από την εταιρεία έπειτα από εσωτερικές συγκρούσεις σχετικά με μία εν δυνάμει επικίνδυνη ανακάλυψη της τεχνολογικής εταιρείας.

Περισσότερα

Οι 10 πιο ακριβές πόλεις για να ζεις

Έχει τη φήμη της πιο ακριβής πόλης στον κόσμο και δεν χάνει ευκαιρία να την επιβεβαιώνει. Ο λόγος για την Σιγκαπούρη, η οποία στέφθηκε ξανά βασίλισσα ανάμεσα στις πιο ακριβές…
Οι 10 πιο ακριβές πόλεις για να ζεις – Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Περισσότερα

Ιταλικό νοσοκομειακό πλοίο θα φτάσει τις επόμενες ημέρες στην Αίγυπτο για να συμβάλει στην θεραπεία των παιδιών της Γάζας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρώμης, στις 3 Δεκεμβρίου πρόκειται να φτάσει στο λιμάνι του Αλ Αρίς, στην Αίγυπτο, ιταλικό νοσοκομειακό πλοίο με στόχο να παρασχεθεί βοήθεια στα παιδιά που έχουν τραυματισθεί στη Γάζα.

Περισσότερα

Χαμάς: Δέκα όμηροι θα απελευθερωθούν σήμερα από την παλαιστινιακή οργάνωση

Η Χαμάς θα απελευθερώσει σήμερα 10 Ισραηλινούς ομήρους, δύο από τους οποίους έχουν και ρωσική υπηκοότητα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) πηγή της παλαιστινιακής οργάνωσης, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανακωχής με το Ισραήλ.

Περισσότερα

Ρωσία: Ανώτατο Δικαστήριο απαγορεύει το κίνημα LGBT, χαρακτηρίζοντάς το “εξτρεμιστικό” – Φόβοι για συλλήψεις και διώξεις

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι το “κίνημα LGBT” πρέπει να χαρακτηριστεί ως εξτρεμιστικό, με τους εκπροσώπους των ομοφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ να φοβούνται ότι η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε συλλήψεις και διώξεις.

Περισσότερα

LNG: Η Ρωσία ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής της ΕΕ

Παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι χώρες της ΕΕ αναμένεται να  εισάγουν εφέτος ποσότητες ρεκόρ ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ενεργειακής…
LNG: Η Ρωσία ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής της ΕΕ – Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Περισσότερα

ΥΠΕΞ Β. Μακεδονίας: Ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας αποτελεί ύβρη

Ο πόλεμος αυτός “υπονομεύει την εμπιστοσύνη, τον διάλογο και την ικανότητά μας να ενεργήσουμε”, δήλωσε ανοίγοντας τις εργασίες της ετήσιας Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ στα Σκόπια.

Περισσότερα

ΕΕ: Συμφωνία για την προστασία των δημοσιογράφων από τις “καταχρηστικές αγωγές”

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία αυτή αφορά, για λόγους αρμοδιότητας, τις αστικές αγωγές διασυνοριακού χαρακτήρα και κυρίως τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ενάγων, ο εναγόμενος και η δικαστική αρχή δεν βρίκονται στην ίδια χώρα.

Περισσότερα